Mainos
Mainos

Eläinambulanssi päivystää pääkaupunkiseudulla

Eläinambulanssi Animalance on paitsi ensimmäinen laatuaan Suomessa, myös maailmalla se on melko harvinainen.

Lemmikkieläinten oma ambulanssi aloittaa virallisesti viimeistään juhannuksen jälkeen, mutta jo nyt punainen auto on täydessä toimintavalmiudessa pääkaupunkiseudulla. Idean toteuttaja Jatta Jokinen on saanut toiminnalleen luvan koko Euroopan unionin alueella. Jos vastaanotto on myönteinen, saattaa toiminta hyvinkin laajentua.

Animalance toimii samalla tavalla kuin ihmistenkin sairaankuljetusauto. Hädän hetkellä soitetaan päivystysnumeroon, ambulanssi kiitää kohteeseen ja hoitaa potilaan mahdollisuuksien mukaan paikan päällä ja toimittaa tarvittaessa jatkohoitoon eläinlääkärin vastaanotolle tai eläinsairaalaan. Animalance päivystää ympäri vuorokauden, myös viikonloppuisin.

Eläinambulanssiin on palkattu kolme kuljettajaa, jotka kaikki hallitsevat eläinten hoitamisen. Lisäksi haussa on ainakin kaksi pieneläinhoitajaa. Potilaaksi otetaan kaikki lemmikit, vaikkakaan autoon ei mahdu koiraa suurempaa eläintä. Hyötyeläimiä ei periaatteessa kyyditetä, mutta kotikäyntejä voidaan niidenkin luokse tehdä. Niin ikään Jatta Jokisen eläinambulanssi on luvannut auttaa löytö- ja villieläimiä.

Kuljetuksesta ja hoidosta koituvat kulut maksaa omistaja. Toistaiseksi lemmikkien vakuutukset eivät korvaa ambulanssin palveluista koituvia maksuja.

Animalance on oikea ambulanssi, joka on aiemmin toiminut opetuskäytössä ihmispotilaita varten. Autossa on myös hälytysvilkut, mutta toistaiseksi lupaa niiden käyttöön ei ole.

Animalancen hälytysnumero on 0400-112006.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme