Mainos
Mainos

Eläinjärjestö huolestunut Tampereen delfiinien kohtalosta – Särkänniemi: Ei uutta kerrottavaa

Oikeutta eläimille -järjestö pelkää Tampereen Särkänniemen delfiinien päätyvän temppueläimiksi toiseen delfinaarioon sen sijaan, että ne voisivat viettää rauhallisia eläkepäiviä.

Delfinaario on suljettu, ja delfiinejä ollaan siirtämässä toiseen paikkaan. Oikeutta eläimille on laatinut vetoomuksen delfiinien puolesta, jotta "niitä ei myytäisi sirkuspelleiksi toiseen delfinaarioon."

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä ei kerro tarkemmin, mihin delfiinejä ollaan viemässä. Hän vetoaa neuvottelujen luottamuksellisuuteen.

– Neuvottelut ja selvitykset ovat kesken, meillä ei ole tässä vaiheessa uutta kerrottavaa. Neuvottelut ovat luottamuksellisia, joten niistä ei voi kertoa julkisuuteen, sanoo Seppälä.

Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -järjestöstä kertoo, että vetoomuksen on allekirjoittanut noin 2 000 ihmistä.

– Me toivoisimme, että delfiinit vietäisiin niin sanottuun eläinten vanhainkotiin. Tällaisia on perusteilla Välimeren alueelle, sanoo Muurimaa.

Seppälän mukaan delfiinien kohtalo selviää lähikuukaisina.

– Kerromme keväämmällä, kun asiat tarkentuvat. Varmaankin huhti-toukokuussa tiedämme, sanoo Seppälä.

Eläinjärjestöllä ei ole tarkempaa tietoa Särkänniemen suunnitelmista, mutta järjestö kertoo saaneensa nimettömän vihjeen, jonka mukaan delfiinejä ollaan siirtämässä Portugaliin.

– Todennäköisesti toiseen delfinaarioon. Asia yritetään hoitaa eläinjärjestöjen selän takana, koska miksi asiasta ei voisi muuten kertoa julkisuuteen, sanoo Muurimaa.

Särkänniemen delfinaario on perustettu vuonna 1985. Delfiinejä on nyt neljä, ja ne asuvat delfinaariossa, kunnes ne siirretään uuteen kotiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme