Mainos
Mainos

Eläinkokeiden lupakäytäntö halutaan selkeämmäksi

Hallitus esittää, että eläinkokeiden tarvitsemien lupien käsittely keskitettäisiin erityiselle eläinkoelautakunnalle.

Hallitus esittää eläinkokeiden lupamenettelyn yhdenmukaistamista. Esityksen mukaan eläinkokeisiin tarvittavien lupahakemusten käsittely ja lupien myöntäminen keskitetään valtioneuvoston asettamalle eläinkoelautakunnalle. Se toimisi Etelä-Suomen lääninhallituksen yhteydessä.

Suomessa on tällä hetkellä yli sata koe-eläinlaitosta, joiden koe-eläintoimikunnat pääosin myöntävät luvat kokeiden suorittamiseen. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan uudistus yhdenmukaistaisi eläinkoelupien käsittelyä, mikä auttaisi välttämään päällekkäisiä kokeita ja vähentäisi kokeissa tarvittavien eläinten määrää.

Suurin osa koe-eläimistä on kaloja ja jyrsijöitä. Koe-eläimiä käytetään eniten biologiseen perustutkimukseen ja lääke- ja eläinlääketieteellisten tuotteiden kehittämiseen ja tutkimukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot