Mainos
Mainos

Eläinlääkäri: Turkistarhojen ongelmat eivät ratkea tarkastuksilla

Turkistarhoilla on käynnistynyt laaja eläinsuojelutarkastusten sarja. Osa tarkastuksista suoritetaan pistokokein, osa sovitusti.

Tarkastuksia teettävät Eviran lisäksi tarhaajien oma järjestö sekä turkistuottajien huutokauppayhtiö.

Kaustisella Rahkosen tarhalla tehtiin tarkastus, jossa eläinaktivistien videoima tila todettiin hyvin hoidetuksi ja eläimet terveiksi.

Eläinlääkärit eivät usko, että ongelmat ylipäätään korjaantuvat maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan vaatimilla lisätarkastuksilla.

- Ei se näistä tarkastuksista ole kiinni tai tarkastajien määrästä. Viimeisen vastuun kantaa joka tapauksessa aina tuottaja, kunnaneläinlääkäri Erkki Väkiparta arvioi.

- Vaikka täälllä kävisikin tekemässä tarkastuksen, voi joku kettu sairastua päivän sen jälkeen ja olla viikon päästä erittäin huono. Eikä siihen voida mennä, että joka päivä joku käy tarkastamassa.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu Kaustisilta (Seitsemän uutiset 23.2.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot