Mainos
Mainos

Eläinlääkäriliitto: Poliiseilta ja syyttäjiltä puuttuu osaamista

Eläinlääkäriliitto vaatii muun muassa poliiseille ja syyttäjille lisäkoulutusta eläinsuojeluasioista.

Liiton mukaan poliisin ja syyttäjän pitäisi puuttua eläinsuojelulain rikkomuksiin nopeammin ja herkemmin kuin nyt. Näiden pitäisi toimia napakasti varsinkin jos eläimen pitäjä jatkaa laiminlyöntejä vielä saatuaan eläinlääkärin tarkastuskäynniltä kieltoja tai määräyksiä.

Liiton mukaan jokaisella poliisilaitoksella, syyttäjänvirastossa ja tuomioistuimessa pitäisi olla eläinsuojeluasioihin erikoistuneita virkamiehiä, joille eläinsuojelurikosten käsittely voitaisiin keskittää. Näin rikosten tutkinta paranisi ja seuraamuksiin saataisiin yhdenmukaisuutta.

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) on myöntänyt, että eläinsuojelulakia pitäisi uudistaa kirjavien käytäntöjen yhdenmukaistamiseksi. Hän sanoi myös kannattavansa rangaistusten koventamista.

Muun muassa iittiläisellä hevostilalla paljastunut eläinsuojelurikosepäily on herättänyt keskustelua valvontajärjestelmän puutteista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot