Mainos
Mainos

Eläinlääketieteellisen tiedekunnan siirtoa vastustetaan

Helsingin yliopiston eläinlääketieteen opiskelijat ovat osoittaneet mieltään tiedekunnan siirtohankkeita vastaan marssimalla pääkaupungin halki. Pääministeri Paavo Lipponen esitti viime viikonloppuna, että eläinlääketieteellinen tiedekunta siirrettäisiin osaksi Kuopion yliopistoa.

Opiskelijat siirtoa vastaan

Kuopion rehtori Petteri Paronen korostaa, että hänen yliopistonsa on kilpailukykyinen paikka eläinlääkärien kouluttamiseen. Helsingin yliopiston rehtori Kari Raivio puolestaan ihmettelee siirtopuheitten perusteluja. Opetusministeriö sorvaa parhaillaan ehdotusta sijoituskiistan ratkaisemiseksi.

Kuumia tunteita kyselytunnilla

Opetusministeri Maija Rask (sd.) ja maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä (sit.) joutuivat puolustamaan eduskunnan kyselytunnilla Kuopion nostamista eläinlääketieteellisen tiedekunnan uudeksi mahdolliseksi sijoituspaikaksi. Kokoomuksen Kaarina Dromberg kysyi Raskilta, miksi keskustelu tiedekunnan sijoituspaikasta on taas aloitettu, vaikka toistuvissa selvityksissä on tiedepoliittisilla perusteilla päädytty tiedekunnan pitämiseen Helsingissä.

Rask korosti, että toistaiseksi on päätetty vain, että tiedekunnan sijoituspaikasta tehdään selvitys, jossa vaihtoehtoina ovat Helsinki ja Kuopio. Muut vaihtoehdot, kuten keskustelussa mainittu Ypäjä eivät tule enää kysymykseen. Rask ja Lipponensaivat tiukkaa kritiikkiä myös omista riveistään. Espoolainen kansanedustaja Leena Luhtanen sanoi häpeävänsä SDP:n jäsenyyttä Raskin ja Lipposen puheiden vuoksi.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot