Mainos
Mainos

Eläinrääkkäyksestä halutaan kovempia tuomioita

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa eläinsuojelurikoksille mahdollisuutta nykyistä kovempiin tuomioihin.

Ministeriö esittää, että lakiin lisättäisiin säännös törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Törkeässä eläinsuojelurikoksessa rangaistus olisi vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta. Nykyisin enimmäisrangaistus eläinsuojelurikoksesta on enintään kaksi vuotta vankeutta.

Törkeä rikos kieltäisi eläinten omistamisen

Törkeä eläinsuojelurikos olisi kyseessä, jos rikos olisi tehty erityisen raa’alla tai julmalla tavalla, rikoksen kohteena olisi huomattavan suuri määrä eläimiä tai sillä tavoiteltaisiin huomattavaa taloudellista hyötyä.

Teon tulisi lisäksi olla kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Törkeästä eläinsuojelurikoksesta tuomittu olisi samalla tuomittava eläintenpitokieltoon, joka ulottuisi myös omistamiseen. Nykyisin kieltoon määrätty menettää oikeuden pitää tai hoitaa eläimiä tai oikeuden muuten vastata eläinten hyvinvoinnista.

Eläintenpitokielto voitaisiin myös määrätä pysyväksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot