Mainos
Mainos

Eläinsuojelijat arvostelevat ministeri Tiilikaista

Eläinsuojeluyhdistysten liitto (SEY) arvostelee maatalousministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) toimintaa eläinten hyvinvoinnin suojelussa. Liiton mukaan nykyinen hallitus on osoittautunut historiallisen eläinsuojeluvastaiseksi.  

Ministeri Tiilikainen ei ole myöskään suostunut useista pyynnöistä huolimatta tapaamaan eläinsuojelujärjestöjen edustajia, mikä on eläinten hyvinvoinnista vastaavalta ministeriltä ennenkuulumatonta toimintaa, liitto moittii.  

SEY pitää huolestuttavana hallitusohjelman kirjausta, jonka mukaan teollisuudelle ja maataloustuottajille ei saa määrätä lisäkustannuksia aiheuttavia velvoitteita. Lisäksi hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi, että eläintuotannon valvontaa ja sanktioita "kohtuullistetaan".  

– Viimeaikaiset paljastukset ovat osoittaneet, että eläinten hyvinvointi on pakko turvata toimivalla ja aidosti eläinten oloja parantavalla lainsäädännöllä. Norminpurkutalkoot eivät saa entisestään heikentää eläinten hyvinvointia, sanoo SEY:n vs. toiminnanjohtaja Maria Lindqvist.  

SEY katsoo, että vapaaehtoiset toimet eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi eivät riitä, koska julkisuuteen tulee jatkuvasti tapauksia, joissa eläimille on puutteellisen valvonnan myötä aiheutettu suurta kärsimystä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme