Mainos
Mainos

Eläinsuojelijat maanittelevat hylkäämään häkkikanan munat

Eläinsuojelijat maanittelevat kuluttajia ja kauppiaita luopumaan häkkikanan munista. Aktiivisuuden taustalla on vuonna 2012 voimaan tuleva EU-direktiivi, joka kieltää kieltää kanojen kasvatuksen perinteisissä häkkikanaloissa.

- Haluamme viestittää kuluttajille ja kauppaille, että juuri nyt on tärkeä aika vaikuttaa siihen, miten kanoja tulevaisuudessa Suomessa pidetään. Vastuu kuuluu kaikille, sanoo Animalian toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli yhdistyksen tiedotteessa.

Häkkikanaloissa on ahdasta

Juuri nyt tuottajat pohtivat, millaisissa kanaloissa heidän kanansa tulevaisuudessa munivat. Lainmuutoksen jälkeen kanoja saa pitää lattiakasvatuksessa tai niin sanotuissa virikehäkeissä, joissa kanoilla on käytössään munintapesä, orsi ja pehkut.

Eläinsuojelijoiden mukaan virikehäkkien ongelma on ahtaus. Parhaita vaihtoehtoja ovat heidän mielestään luomu- ja lattiakanalat.

Kesän loppuun asti kestävä "Irti mun munista!" -kampanja alkoi tänään. Sen järjestävät eläinsuojeluyhdistys Animalia ja Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY. Keulakuvina ovat taiteilija Rakel Liekki ja kiroilevan siilin piirtäjän Milla Paloniemen luoma kanahahmo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot