Mainos
Mainos

Eläinsuojelurikosten määrä lisääntynyt

Eläinsuojelurikokset ovat lisääntyneet Suomessa vuosi vuodelta. Vakavimmissa rikoksissa on lähes aina kyse eläinten omistajien omista ongelmista.

EU:n viime vuotisten eläinsuojelutarkastusten mukaan joka viidenneltä suomalaiselta vasikkatilalta löytyi epäkohtia, joiden perusteella annettiin määräyksiä ja kieltoja. Samanlaisia epäkohtia havaittiin myös joka kolmannella turkistarhalla. Lisäksi joka kymmenennelle tarkastetulle sikatilalle ja kanalalle jaettiin määräyksiä ja kieltoja.

Tapaukset liittyvät useimmiten ruoan tai veden saantiin, tilojen kuntoon, puhtauteen ja eläinten lopetusmenetelmiin.

Vaikka eläinsuojelurikosten määrä onkin noussut vuosittain, eivät valvontaviranomaiset kerro poliisille kaikista epäkohdista. Käytännössä vain noin reilu kolmannes tapauksista päätyy poliisille.

Eläinten huono kohtelu on suoraan kytköksissä omistajan omaan elämäntilanteeseen. Vakavimmat eläinsuojelurikokset johtuvatkin usein esimerkiksi omistajan masennuksesta tai alkoholiongelmista.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 05.11.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot