Mainos
Mainos

Eläinsuojeluvalvoja keskeytti rituaaliteurastuksen Piikkiössä

Poliisi ja Turun- ja Porin läänin eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen keskeyttivät tänään Piikkiössä ns. rituaaliteurastuksen. Eerikäinen sai ilmoituksen teurastuksesta piikkiöläiseltä soittajalta, joka oli kuullut sikäläisen autiotilan pihalta lampaiden valitusta.

Lampaita oli ollut teurastamassa kaksi ulkomaalaissyntyistä miestä, jota kertoivat Eerikäiselle olevansa muslimeja. Miehet olivat ehtineet teurastaa kaksi lammasta ja kaksi odotti vielä vuoroaan. Poliisi takavarikoi sekä elossa olevat lampaat että teurastettujen kevätkaritsoiden lihat. Tapausta tutkitaan mahdollisena eläinrääkkäysjuttuna.

Joidenkin uskontojen vaatimassa rituaaliteurastuksessa tajuissaan olevan eläimen kaulasuonet katkaistaan ja veren annetaan juosta kuiviin. Suomessa rituaaliteurastus sallitaan vain valvotuissa oloissa teurastamoissa ja niin, että eläin tainnutetaan heti suonien katkaisun jälkeen. Piikkiössä eläimet oli Eerikäisen mukaan sidottu teurastamista varten hinausköydellä kiinni pihapuuhun.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme