Mainos
Mainos

Eläintilojen tarkastukset laajenemassa uusien tietojen myötä

Oikeutta eläimille -yhdistyksen uudella listalla on lähes 60 tuotantoeläintilaa. Yhdistys luovutti jo aiemmin Eviralle ja poliisille 15 tilan listan.

Oikeutta eläimille -yhdistys on toimittanut viranomaisille uuden listan tuotantoeläintiloista, joilla se uskoo tapahtuneen eläinsuojelurikoksia viime ja tämän vuoden aikana. Uudella listalla on lähes 60 tilaa.

Yhdistys luovutti uusia eläintilojen tietoja, koska Elintarviketurvallisuusvirasto oli pyytänyt niitä. Uudella listalla on broilerihalleja ja sikaloita, jotka sijaitsevat lähinnä Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Yhdistyksen mukaan tiloilla kuvatussa materiaalissa näkyy muun muassa vammoja, makuuhaavoja ja haavaumia.

Aiemmin tällä viikolla yhdistys luovutti Eviralle ja poliisille 15 tilan listan. Evira on jo tarkastanut siinä ilmoitettuja tiloja.

MTV:n uutisten Inarista tavoittama Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio kertoo, että uutta listaa aletaan käydä läpi maanantaiaamuna.

- Erittäin todennäköisesti ainakin osalle näistä uudenkin listan mukaisista tiloista tehdään tarkastus, kun kerran on syytä epäillä, että eläinsuojeluun liittyviä kysymyksiä on, sanoo Husu-Kallio.

Oikeutta eläimille -yhdistys kertoo, että se on nyt luovuttanut tiedot kaikista sellaisista tiloista, joilla se uskoo tapahtuneen eläinsuojelurikoksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme