Mainos
Mainos

Eläkeikä nousee 65 vuoteen

Kuva: Lehtikuva

Hallitus päätti illalla päättyneessä politiikkariihessään, että vanhuuseläkeiän alaraja nousee vuodesta 2011 alkaen vuosittain 65 ikävuoteen. Nykyinen raja on 63 vuotta. Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan eläkeiän alarajan nosto oli hallituksen kaksipäiväisten neuvotteluiden keskeisin päätös. Tavoitteena on työurien pidentäminen.

Samassa yhteydessä panostetaan myös nuorten saamiseksi nopeammin työmarkkinoille tehostetuin toimin esimerkiksi keskeytysten vähentämisellä ja valintakoejärjestelmää tehostamalla.

Hallitus on kansainvälisen talouskriisin seurauksena hyväksynyt Vanhasen mukaan myös kymmenien miljardien velkaantumisen ja lisälainan oton.

Samalla on tarkoitus pitää maa sosiaalisesti ja alueellisesti ehyenä. Vanhasen mukaan 1990-luvun laman hoidossa tehtyjä virheitä pyritään nyt välttämään.

Ei leikkauslistoja

- Palveluita ja ja tulonsiirtoja ei leikata, Vanhanen lupasi tiedotustilaisuudessa, eli pelättyjä leikkauslistoja ei ole luvassa.

Kuntatalouden turvaamiseksi hallitus nostaa väliaikaisesti yhteisövero-osuutta, ja kiinteistöverojen rajoja nostetaan. Maaliskuussa pidettävässä hallituksen kehysriihessä käsitellään lisäksi valtionosuusjärjestelmän uudistamista.

Hallitus valmistelee myös palkkaratkaisuja tukevia veronkevennyksiä.

Katso Raimo Pitkäsen raportti (Kymmenen uutiset 24.2.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme