Mainos
Mainos

Eläkeikäisten toimintakyky parantunut

Kansanterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan eläkeikäisten kyky mm. asioida ja tehdä kotitöitä koheni vuosien 2001-2003 aikana.

Eläkeikäisten toimintakyky on parantunut viime vuosina. Kansanterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan eläkeikäisten kyky kulkea portaita, asioida ja liikkua ulkona, kantaa painavia tavaroita, peseytyä, kylpeä sekä tehdä kotitöitä oli parantunut vuosien 2001-2003 aikana. Eniten toimintakyky oli parantunut 80-84-vuotiailla.

Sairauksista huolimatta eläkeikäiset myös kokevat itsensä entistä terveemmiksi. Viime vuonna lähes puolet eläkeikäisistä arvioi terveytensä hyväksi tai melko hyväksi.

Koettu terveys on parantunut 1990-luvun alusta lähtien. Korkeammin koulutetut kokivat itsensä terveemmiksi kuin alempaan koulutusryhmään kuuluvat.

Kansanterveyslaitoksen tutkimukseen vastasi viime vuonna vajaat 1900 eläkeikäistä. Heidän terveyttään ja terveyskäyttäytymistään on seurattu joka toinen vuosi vuodesta 1985.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme