Mainos
Mainos

Eläkeläisillekin tulossa kalastusmaksu

Kalastamisesta on tulossa maksullista kaikille aikuisille kalastuslain uudistuksen myötä. Maa- ja metsätalousministeriö on tänään lähettänyt esityksen uudeksi laiksi lausuntokierrokselle. 

Ministeriö haluaa yhdistää kalastuksenhoitomaksun ja läänikohtaisen viehekalastusmaksun yhdeksi kalastonhoitomaksuksi. Sen maksaisivat kaikki täysi-ikäiset kalastajat, jotka kalastavat muuten kuin ongella tai pilkkien. Vuodessa kalastonhoitomaksu olisi 35 euroa, ja oikeuttaisi kalastamiseen yhdellä vieheellä koko maassa. Yli 65-vuotiaita ei enää vapauteta maksusta. 

Kelaonginta ja silakkalitkalla kalastaminen muuttuisivat maksuttomiksi. 

Lisäksi lakiesitykseen sisältyy muun muassa lisää säätelyä. Tarkoituksena on suojella kalakantoja ja estää liikakalastusta. Ministeriö haluaa muun muassa kieltää saaliin myynnin muilta kuin ammattikalastajilta sekä rajata pyydyksien määrää.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot