Mainos
Mainos

Eläkeläisten ruokaympyrä muuttunut terveellisemmäksi

Rasvaton maito ja kasviöljyt kuuluvat yhä useamman eläkeläisen ruokaympyrään. Kansanterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan vain vajaa kymmenes 65-84 -vuotiaista sivelee yhä leivälleen voita.

Myös kasvikset, hedelmät ja marjat käyvät entistä paremmin kaupaksi iäkkäiden joukossa.

Kansanterveyslaitoksen mielestä suomalaiset syövät kuitenkin kansainvälisesti verraten melko vähän kasviksia. Eläkeikäisistä naisista vain vajaa kolmannes ja miehistä neljännes käyttää päivittäin kasviksia.

Voin käytön lisäksi eläkeikäiset ovat vähentäneet myös tupakointiaan. Viime vuonna 65-84 -vuotiaista miehistä reilu kymmenen ja naisista noin viisi prosenttia tupakoi päivittäin.

Alkoholinkäyttö ei sen sijaan ole vähentynyt, sillä raittiita eläkeläisiä on entistä vähemmän. Etenkin 65-74 -vuotiaat juovat alkoholia aiempaa enemmän.

Kansanterveyslaitoksen viime vuonna tekemään postikyselytutkimukseen osallistui lähes 2000 eläkeläistä. Vastaavia tutkimuksia on tehty jo 1980-luvulta lähtien.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme