Mainos
Mainos

Eläkeläisten sairausvakuutusmaksu alenee

Eläkkeensaajien sairausvakuutusmaksu alenee yhteensä 0,7 prosenttiyksikköä ensi ja seuraavana vuonna. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on puoltanut ratkaisua. Ratkaisu noudattaa hallitusohjelmaa. Sen mukaan eläkeläisten ylimääräisen sairausvakuutusmaksun alentamista jatketaan.

Ensi vuoden alusta eläkkeensaajien korotettua sairausvakuutusmaksua alennetaan 0,35 prosenttiyksikköä. Seuraavan vuoden alusta vuorossa on saman suuruinen lasku. Alennuksen jälkeen korotettu maksu on ensi vuonna 2,05 prosenttia ja eläkkeensaajien kokonaismaksu 3,55 prosenttia. Vuonna 2001 perittävä maksu on 3,20 prosenttia.

Uudet verokortit tulevat ensi vuonna voimaan todennäköisesti maaliskuun alusta. Eläkkeensaajilta perittäisiin ensi vuonna sairausvakuutusmaksua ennakonpidätyksessä kahdelta ensimmäiseltä kuukaudelta kuluvan vuoden tasoisena.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot