Mainos
Mainos

Eläkemenojen kasvu jatkuu 2030-luvulle

Yksityisten alojen työeläkemaksu olisi kohoamassa lähes 28 prosenttiin, kun se nyt on vajaat 22 prosenttia.

Työeläkemaksujen korotuspaineet ovat lähitulevaisuudessa hieman pienemmät kuin aiemmin on ennakoitu. Pidemmällä aikavälillä paineet tel-maksujen korotuksiin ovat kuitenkin aiempia arvioita suuremmat.

Tiedot käyvät ilmi Eläketurvakeskuksen ETK:n tänään julkistamasta selvityksestä. Vuoteen 2030 mennessä yksityisten alojen työeläkemaksu kohoaisi lähes 28 prosenttiin. Nyt maksu on hieman vaille 22 prosenttia. Siitä valtaosan maksavat työnantajat.

Selvityksessä yksityisten alojen kokonaiseläkemenojen on laskettu nousevan vuoteen 2030 saakka. Sen jälkeen kasvu pysähtyy. Korkeimmillaan eläkemenot suhteessa palkkasummaan ovat 31 prosenttia. Nyt osuus hieman vaille 20 prosenttia.

Uusin raportti ulottuu vuoteen 2075. ETK:n ekonomisti Ismo Risku pitää sitä perusteltuna, koska eläkeuudistuksen vaikutukset näkyvät täysimääräisinä vasta tuolloin. Selvitys julkistettiin Työeläkepäivillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme