Mainos
Mainos

Eläkeneuvotteluissa tuskin sopua yön aikana

Työmarkkinajärjestöissä suhtaudutaan epäillen siihen, että eläkeneuvotteluissa löydettäisiin ratkaisu yön aikana.

Järjestöt jatkoivat eilen neuvotteluitaan Etelärannassa klo 15, ja ne ovat yhä käynnissä.  

Osapuolet ovat toiveikkaita sen suhteen, että sopu eläkeuudistuksesta voisi syntyä tänään. Työmarkkinajärjestöjen hallinnot ovat varautuneet käsittelemään neuvottelutilannetta tämän päivän aikana.

Kokouksia on lykätty aiemmin ilmoitettua myöhemmäksi tai hallintoja on kehotettu varautumaan saapumaan paikalle pienelläkin varoitusajalla, mikäli esitys valmistuu käsiteltäväksi. Kokouksia on kaavailtu alustavasti iltapäivälle tai alkuiltaan. Hallintojen pitää hyväksyä työmarkkinajärjestön esitys.

Varsinaista läpimurtoa ei neuvotteluissa ole vielä tapahtunut. Neuvotteluosapuolten mukaan vaikeimmat kysymykset ovat edelleen auki. Useamman neuvottelulähteen mukaan vielä on päättämättä muun muassa, mikä on uusi vanhuuseläkeikä, mistä ikäluokasta eläkeiän nousu alkaa ja kuinka monta kuukautta vuotta kohden eläkeikä nousee. Myöskään työeläkemaksujen tasosta ei ollut löytynyt yhteisymmärrystä. 

Neuvottelulähteistä kerrottiin, että niin sanotuista korotetuista eläkekarttumista ei myöskään ollut vielä löytynyt yhteisymmärrystä.   

Neuvottelut tyssäsivät maanantaina ennakoitua aiemmin, vaikka osapuolten tavoitteena oli ollut edetä reippaasti.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme