Mainos
Mainos

Eläkeneuvottelut jatkuvat vasta maanantaina

Neuvottelut uudesta eläkejärjestelmästä jatkuvat STT:n saaman tiedon mukaan palkansaajakeskusjärjestöjen ja työnantajien välillä vasta maanantaiaamuna.

Tieto on peräisin neuvottelulähteistä.  

Palkansaajapuoli jätti aamukymmeneltä alkaneessa tapaamisessa vastatarjouksensa työnantajien eilen antamaan esitykseen.  

Neuvottelujen asiantuntijaryhmää vetävä johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari Elinkeinoelämän keskusliitosta EK:sta sanoi STT:lle, että neuvotteluja jatketaan sitten, kun on oikea hetki. 

– Me olemme viime päivät jakaneet ehdotuksia puolin ja toisin ja jonkin verran ollaan lähennetty. Vielä ei olla maalissa, Rantahalvari sanoi.  

Yhtenä isona kiistakysymyksenä neuvotteluissa on ollut se, miten eläkeikä määräytyy vuoden 2025 jälkeen. Valtio ja työnantajat ovat ajaneet järjestelmää, missä eläkeikä sidottaisiin eliniän odotteeseen, mutta palkansaajapuoli on halunnut, että asiasta käytäisiin neuvotteluja.  

Järjestöt ovat aiemmin sitoutuneet siihen, että keskimääräinen eläköitymisikä nousee vuoteen 2025 mennessä 62,4 vuoteen. Se merkinnee eläkeiän nostamista asteittain.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme