Mainos
Mainos

Eläkeuudistus jäi vielä pöydälle

Yksityisen sektorin eläkejärjestelmän kirjavuutta halutaan yksinkertaistaa. Asiaa on valmisteltu eläkeyhtiöiden asiantuntijatyöryhmässä, jonka ehdotus jäi tänään pöydälle työmarkkinajärjestöjen kokouksessa.

Akava ja STTK eivät pidä ehdotuksesta, jonka mukaan työeläke määräytyisi kaikilla koko työuralta 18-vuotiaasta alkaen. Nykyisin eläke määräytyy kymmenen viimeisen vuoden perusteella niillä, joilla on ollut sama työnantaja viimeiset 10 vuotta. Akavalaiset pitävät eläkkeiden leikkaamisena myös sitä, että 60-vuotiaita koskeva superkarttuma poistuisi.

Ilmarisen toimitusjohtaja Kari Puron mukaan näkökohtia tarkastellaan kesän aikana. Mikäli yhteisymmärrystä ei löydy, uudistusta ei Puron mukaan toteuteta. Eri näkökohtia pohditaan nyt työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Uudistuksen oli ajateltu tulevan voimaan vuonna 2005, jolloin ensimmäinen erä suuria ikäluokkia täyttää 60 vuotta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot