Mainos
Mainos

Eläkeuudistus viritellyt eläkeikäisten intoa palkkatyöhön

Alustavan arvion mukaan eläkkeellesiirtymisikä nousi viime vuonna keskimäärin 59,3 vuoteen.

Eläkeuudistus näyttää jossain määrin lisänneen eläkeikäisten kiinnostusta pysyä työelämässä. Vuosi sitten 5400 yli 65-vuotiasta suomalaista sai sekä eläkettä että palkkaa, käy ilmi Eläketurvakeskuksen tiedoista.

Alustavan arvion mukaan eläkkeellesiirtymisikä nousi viime vuonna keskimäärin 59,3 vuoteen.

Kaksi vuotta voimassa olleen uudistuksen tavoitteena onkin ollut pidentää työuria. Hyvä taloustilanne on tukenut tätä tavoitetta, arvioi kehityspäällikkö Jari Kannisto.

Siitä ei ole merkkejä, että jo vanhuuseläkkeellä olevat tekisivät paluuta työelämään, vaan työtä ja eläkettä yhdistellään suoraan työuran jatkeeksi. Liki puolet 63-vuotiaana töissä olevista mutta jo eläkettä saavista oli osa-aikaeläkkeellä.

Valtaosa jatkaa töissä samalla sektorilla kuin nuorempanakin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot