Mainos
Mainos

Eläkevakuutukset eivät innosta suomalaisia

Suomalaisten into ottaa yksilöllisiä eläkevakuutuksia on verraten vähäinen.

Eläketurvakeskuksen tuoreesta selvityksestä käy ilmi, että noin joka kymmenes suomalainen on ottanut itselleen yksilöllisen eläkevakuutuksen.

- Voi olla, että Suomessa ylipäätään toimiminen rahastosijoitusmarkkinoilla ei ole kovin tuttu asia ja lisäksi on varmaan niin, että suomalaiset ovat aika lailla tyytyväisiä lakisääteisen eläketurvan tasoon ja järjestämistapaan, sanoo Eläketurvakeskuksen tutkimuspäällikkö Seija Ilmakunnas.

Yksilöllisiä eläkevakuutuksia ottavat etupäässä korkeasti koulutetut ja hyvätuloiset suomalaiset. Sen sijaan suuri keskiluokka ei ole kiinnostunut tällaisista vakuutuksista.

Yksilöllisen eläkevakuutuksen ottajat perustelevat päätöstään joustavuudella ja sillä, että luottamus peruseläketurvaan on vähentynyt.

Myös verovähennykset mainitaan eläkevakuutuksen myönteiseksi puoleksi.

Esimerkiksi Ruotsissa yksityinen eläkevakuuttaminen on selvästi yleisempää kuin Suomessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot