Mainos
Mainos

Eläkkeelle jääneet kärsivät perintävirheistä

Liian korkeana peritty maksu on vaikuttanut alentavasti eläkkeelle jääneiden eläkkeen laskentatapaan, ja se vaikuttaa heidän eläkkeeseensä koko loppuelämän ajan.

Eläkkeensaajien Keskusliito EKL vaatii liikaperinnän hyvityksiä myös eläkeläisille. EKL:n mukaan jo eläkkeelle jääneet palkansaajat kärsivät perintävirheestä moninkertaisesti.

- Liian korkeana peritty maksu on vaikuttanut alentavasti eläkkeelle jääneiden eläkkeen laskentatapaan, ja se vaikuttaa heidän eläkkeeseensä koko loppuelämän ajan, EKL korosti tiedotteessa.

Moninkertainen vaikutus johtuu siitä, että vakuutetun maksama eläkemaksu alentaa niin sanottua eläkepalkkaa, josta eläke lasketaan.

- Oikeudenmukaisuus ja perustuslaissamme säädetty syrjimättömyys edellyttää liikaperinnän aiheuttamien vaikutusten korvaamista myös jo eläkkeelle jääneille vakuutetuille täysimääräisesti, EKL jatkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot