Mainos
Mainos

Eläkkeelle jääneet kärsivät perintävirheistä

Liian korkeana peritty maksu on vaikuttanut alentavasti eläkkeelle jääneiden eläkkeen laskentatapaan, ja se vaikuttaa heidän eläkkeeseensä koko loppuelämän ajan.

Eläkkeensaajien Keskusliito EKL vaatii liikaperinnän hyvityksiä myös eläkeläisille. EKL:n mukaan jo eläkkeelle jääneet palkansaajat kärsivät perintävirheestä moninkertaisesti.

- Liian korkeana peritty maksu on vaikuttanut alentavasti eläkkeelle jääneiden eläkkeen laskentatapaan, ja se vaikuttaa heidän eläkkeeseensä koko loppuelämän ajan, EKL korosti tiedotteessa.

Moninkertainen vaikutus johtuu siitä, että vakuutetun maksama eläkemaksu alentaa niin sanottua eläkepalkkaa, josta eläke lasketaan.

- Oikeudenmukaisuus ja perustuslaissamme säädetty syrjimättömyys edellyttää liikaperinnän aiheuttamien vaikutusten korvaamista myös jo eläkkeelle jääneille vakuutetuille täysimääräisesti, EKL jatkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme