Mainos
Mainos

Eläkkeelle jäävien määrä kasvaa vielä ensi vuonna

Ensi vuonna jää eläkkeelle suuri määrä suomalaisia. Vuoden mittaan eläköityy arviolta 77000 suomalaista, mikä on 5000 enemmän kuin tänä vuonna. Eläketurvakeskuksen mukaan tämän jälkeen eläkkeelle jäävien määrä laskee jyrkästi.

Eläkebuumi johtuu väestön ikärakenteesta ja taloustilanteesta. Ennätyslukemiin ei ensi vuonna kuitenkaan aivan ylletä: vuonna 2009 eläkkeelle siirtyi 80000 suomalaista.

Eläketurvakeskuksen tilastoasiantuntija Jari Kanniston mukaan ensi vuonna eläköityville on odotettavissa parempaa eläkettä kuin edellisvuonna eläkkeelle jääneille. Toisaalta palkkatulon kaltaista summaa ei tilille likimainkaan rapsahda.

– Kun ihminen jää eläkkeelle, hänen tulotasonsa putoaa keskimäärin lähes 60 prosenttia työansioista. Tässä on tosin iso haitari, Kannisto korostaa.

Suuri osa eläkeläisistä kokee kuitenkin toimeentulonsa kohtalaisen hyväksi verrattuna väestöön keskimäärin. Entistä parempi eläke ja suurempi varallisuus vaikuttavat myös kulutustottumuksiin. Nykyeläkeläiset pystyvät panostamaan entistä enemmän hyvinvointiinsa sekä kulutukseensa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme