Mainos
Mainos

Eläkkeiden verotuksesta kantelu EU-komissiolle

EU-edustaja Esko Seppänen (vas.) ja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä erotettu kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä ovat kannelleet eläkkeiden verotuksesta EU-komissiolle.

Heidän mielestään Ruotsista maksettuja eläkkeitä pitäisi verottaa vain Ruotsissa. Nykyinen käytäntö, jossa ruotsalaiseläkkeet nostavat veroprosentteja myös Suomen verotuksessa, rikkoo heidän mukaansa yhtä EU:n perusperiaatetta, ihmisten vapaata liikkuvuutta.

Seppänen ja Tennilä pyytävät komissiota tarttumaan toimiin, jotta eläkkeitä verotettaisiin vain eläkkeiden maksajavaltiossa.
-Kun Ruotsista ja Suomesta saatujen eläkkeiden verotus yhdistetään, verotus muodostuu kireämmäksi kuin vain toisesta saatujen eläketulojen verotus, edustajat sanovat.

Heidän mukaansa Suomen verotuskäytäntö on estänyt useita suomalaisia eläkeläisiä muuttamasta takaisin Suomeen. Ruotsissa pieniä eläkkeitä verotetaan kevyemmin kuin Suomessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme