Mainos
Mainos

Eläkkeisiin indeksikorotus

Työeläkkeet ja muut tel-indeksiin sidotut etuudet nousevat ensi vuoden alussa 3,68 prosenttia. Vanhuuseläkeikäisillä eli yli 65-vuotiailla korotus on 2,92 prosenttia.

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut indeksit Eläketurvakeskuksen tekemien laskelmien mukaisesti. Vuotuinen indeksitarkistus perustuu palkkojen ja hintojen muutoksiin.

Indeksikorotusten kustannukset ovat noin 2,3 miljardia markkaa. Tästä valtion osuus on noin 645 miljoonaa ja kuntien noin 370 miljoonaa markkaa. Lopusta 1,3 miljardista vastaa lähinnä yksityisalojen työeläkejärjestelmä.

Työeläkkeiden lisäksi indeksi korottaa mm. liikenne- ja tapaturmavakuutuskorvauksia. Samaa indeksiä käytetään myös sairaus-, äitiys-, isyys- ja vanhempainhoitorahojen määrien laskennassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot