Mainos
Mainos

Eläköitynyt huumekoira Dani kaipaa takaisin töihin – oireita lievittää uusi tyttöystävä

19 000 Facebook-fanin labradorinnoutaja, eläköitynyt huumekoira Dani kaipaa takaisin töihin, mutta onneksi elämässä on muutakin, esimerkiksi uusi tyttöystävä. Eilen palkittu Dani pääsi myös piipahtamaan entisellä työpaikallaan ja vainusi heti löydön postitullissa.

Huumekoira Dani ja hänen ohjaajansa Mika Niemenmaa palkittiin eilen Irti Huumeista ry:n toimesta Torsti Koskinen –stipendirahaston Oma pää – Pääoma -tunnustuksella. Palkinnoksi tuli jättikokoinen luu.

Suloinen Dani liikehtii innoissaan voittoluuta hamuten. Ohjaajansa hienovarainen, mutta täsmällinen ohjeistus saa tarkkaavaisen koiran toimimaan hetkessä sovitusti.

Läsnäolijat huokailevat ihastuneina ja ohikulkijat pysähtyvät rapsuttelemaan. Sankari itse on valpas, mutta vaatimaton. Hän on saanut tehdä mitä rakastaa – ja itse asiassa, hän yhä himoaisi tehdä mitä rakastaa.

Danilla on uusi tyttöystävä

Dani vetäytyi hyvin ansaitulle eläkkeelle viime helmikuussa. Helppoa joutenolo ei ihastuttavalle labbikselle ole ollut: ikävä hiipii luo joka aamu, kun perheenjäsen, ystävä ja luottotyöpari Mika Niemenmaa lähtee aherrukseen.

Niemenmaa kertoo eläköitymisen kuitenkin sujuneen loistavasti ja Danilla riittävän virikkeitä.

– Danilla on uusi tyttöystävä ja kolme jälkeläistä, hän on mökkeillyt ja touhunnut paljon.

Pesueeseen on saapunut myös uusi Pepi-koira, jonka Dani on ottanut suojiinsa. Kaksikko nauttii toistensa seurasta peuhaten, mutta Dani on toiminut myös nuoren huumekoiran opettajana. Uusi koira on ottanut Danilta mallia: miten Dani etsii, Pepi tekee samoin. Mika Niemenmaa kiittelee konkariaan.

– Olen todella onnellinen, että Dani on kouluttanut hänet.

Dani piipahti takaisin töissä

Oloneuvoksen taidot eivät totisesti ole ruostuneet puolivuotisen aikana. Pitkän odotuksen jälkeen Dani pääsi eilen piipahtamaan myös työmaallaan ja vainusi heti löydön postitullissa.

Palkinnon saajia kiiteltiin vuolaasti vastuullisesta ja positiivisesti otteesta vaikuttaa huumeongelmien havainnollistamiseen ja kasvojen antamisesta tärkeälle huume- ja päihdetyölle. Mika Niemenmaan tunnustus vetää sanattomaksi ja onnelliseksi:

– Aivan mahtavaa, tippa oli linssissä kun puhelu tuli. Ykköseksi menee!

Erityisen iloinen Niemenmaa on myös siitä, miten hyvin he ovat Danin kanssa onnistuneet. Peräti 19 000 Facebook-seuraajan Dani-koira juhli palkintoaan eilen kotona siankorvalla ja hellyydenosoituksin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme