Mainos
Mainos

Elämäntapaseikkailijan 169 päivää: Lunta, auringonpaistetta ja miekkavalaita

Elämäntapaseikkailija on titteli, jota moni kantaisi ylpeänä, mutta joka tosiasiassa sopii vain harvoille.

Tänään Suomenlahdella vierailutta tanskalaista Erik B. Jørgensenia voi kuitenkin kutsua hyvällä omallatunnolla seikkailijaksi

Jørgensen aloitti viimeisimmän seikkailunsa huhtikuun 5. päivä Norjan ja Venäjän rajalta.

Hän pakkasi kajakkinsa Venäjän ja Norjan rajalla. Mies on vajaan kuuden kuukauden aikana melonut käytännössä Pohjoismaiden ympäri – ensimmäisenä maailmassa.

Tänään oli 169. matkapäivä, joten reissu on kestänyt lähes puoli vuotta. Ja tänään ylittyi myös kuuden tuhannen kilometrin raja, joten matka on ollut pitkä.

Kun matka alkoi, Norjassa oli vielä talvi lunta. Ruotsissa koitti kevät ja Suomessa kesä taittui syksyyn.

– Kun on ollut lähes puoli vuotta ulkona ja aina aamuisin herättyäsi on pakattava teltta ja pistettävä se kajakkiin, niin se on ehkä ollut matkan suurin haaste, Jørgensen kertoo.

Vaikka matkaan on mahtunut paljon, Jørgensenin mukaan yksi hetki oli ikimuistoinen.

– Miekkavalaat tulivat aivan viereeni. Ensin tuli pieni poikanen ja mietin, mikä tuossa parin metrin päässä on. Ja yhtäkkiä aivan vierestäni pinnan alta nousi emo! Ajattelin vain, että onpa se valtava ja minä istun tässä kajakissani.

Katso Nina Rahkolan juttu (Kymmenen uutiset 21.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme