Mainos
Mainos

Elatusavun määrittely helpottumassa

Lasten elatusavulle ollaan suunnittelemassa valtakunnallisia ohjearvoja. Uudistuksella yritetään vähentää elatusriitoja.

Lasten elatusavulle on suunnitteilla valtakunnalliset ohjearvot. Helsingin Sanomien mukaan ohjearvoihin kirjattaisiin, miten esimerkiksi vanhempien palkat, maksukyky, perheiden asumismenot ja lapsen kulut otettaisiin huomioon elatusapua määriteltäessä. Nykyisin yhtenäisiä ohjeita ei ole, vaan vanhemmat sopivat elatusavusta keskenään, minkä jälkeen sosiaalivirasto vahvistaa sopimuksen.

Suositusten toivotaan vähentävän käräjöintiä ja perheriitoja sekä pienentävän elatusmaksurästejä.

Ohjeita ryhtyy pohtimaan sosiaali- ja terveysministeriön sekä oikeusministeriön yhteinen työryhmä. Sen on tarkoitus saada ehdotuksensa valmiiksi tämän vuoden kuluessa.

MTV3-STT

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot