Mainos
Mainos

Elektronisen sodankäynnin koulutuskeskus Tikkakoskelle

Elektronisen sodankäynnin koulutuskeskus Elso aloitti toimintansa tänään Ilmavoimien viestikoulussa Tikkakoskella.

Viestikoulu muuttui myös korkeakouluopetusta antavaksi yksiköksi otettuaan ensimmäiset opiskelijat uuteen korkeakouluosastoonsa.

Ilmavoimien viestikoulu antaa elektroniseen tiedusteluun liittyvää koulutusta. Viestirykmentti Riihimäellä opettaa elektronisen suojautumisen ja vaikuttamisen osa-alueet. Vaikuttamisesta käytetään myös nimitystä elektroninen häirintä.

Kapteeni Jukka Mattila Ilmavoimien viestikoulun koulutustoimistosta kertoo, että Elso-koulutuskeskus alkaa kouluttaa koko puolustusvoimien elektronisen sodankäynnin henkilöstöä. Elso opettaa uusia korkeakouluopiskelijoita, varusmiehiä ja antaa puolustusvoimien henkilöstölle täydennyskoulutusta.

Viestikoulu on opettanut elektronista tiedustelua 1970-luvulta lähtien. Nyt koulun toiminta organisoitiin uudelleen. Korkeakouluosaston perustaminen liittyy puolustusvoimien päällystökoulutuksen uudistamiseen.

Mattilan mukaan elektronisella tiedustelulla oli iso merkitys jo talvisodan ja jatkosodan aikana. Nykyajan sotatoimissa sillä on entistä tärkeämpi rooli.

Viestikoulu otti korkeakouluosastoonsa 18 opiskelijaa. Korkeakoulutasoinen toimialakoulutus tapahtuu Maanpuolustuskorkeakoulun valvonnassa. Uudesta korkeakouluyksiköstä valmistuu sotatieteen kandidaatteja ja sotatieteen maistereita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme