Mainos
Mainos

Elementtivesitorneja pystytetty ympäri Suomea

Suomeen on vesihuollon kehittämisen yhteydessä edellisten vuosikymmenten aikana rakennettu nelisensataa vesitornia. Niistä parikymmentä on poikkeuksellisesti elementtirakenteisia.

Betoni-lehdessä joitain vuosia sitten julkaistun artikkelin mukaan elementtivesitorni on suomalainen erikoisuus.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan Veli-Pekka Nurmen mukaan Jyväskylän tornin kaltaista romahdusvaaraa tai viitteitä sellaisesta ei muualla ole.

– Missään nimessä ei ole akuuttia tietoa, että jokin näistä muista vesitorneista olisi romahdusvaarassa, sanoo Nurmi.

Vastaavantyyppinen iso betoninen vesitorni on käytössä Iisalmessa ja Porvoossa. Pienempiä samantyyppisiä vesitorneja on Nurmen mukaan 15 eri puolilla maata.

Betoninen vesitorni romahti Jyväskylän Kangasvuoressa varhain lauantaiaamuna. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa, mutta osa Jyväskylän asukkaista oli useita tunteja ilman vettä.

Sortuneesta vesitornista löytyi korroosio- ja pakkasvaurioita jo kesällä tehdyssä kuntotarkastuksessa. Tuolloin arvioitiin, että vauriot tulisi korjata 5-10 vuoden kuluessa. Nyt Jyväskylän Energia lupaa hoitaa muiden vesitornien tarkastukset suunniteltua nopeammin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme