Mainos
Mainos

Elenia tuskailee sähkökatkojen kanssa – "Poikkeuksellinen lumikuormamyräkkä"

Lumentulon aiheuttamat sähkökatkot jatkuvat yhä. Elenian mukaan sähköttä on yhä kahdeksan jälkeen aamulla noin 12 000 yhtiön asiakasta. 

Eniten korjaamatta olevia sähkövikoja on Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Näillä alueilla lumisade kaatoi ja kallisti viikonloppuna runsaasti puita sähkölinjojen päälle.

Sähköyhtiö Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opaksen mukaan alas maahan tuli historiallinen lumikuorma.

– Kyllä tämä tuskallinen tilanne on, että viikko alkaa näin, että sähköt puuttuvat vielä niin monelta.

– Jos pakkasta olisi ollut 3-4-astetta, niin meillä olisi ihana talvi. Lumi tuli ensin märkänä, sitten jäänä ja lopputulos on tämä. On kyllä historiallisen poikkeuksellinen lumikuormamyräkkä.

Eleniasta arvioidaan, että vikojen korjaus kestää ainakin alkuviikon ajan. 

– Olemme vielä runkoverkkojen kimpussa ja alkuviikon päivinä pääsemme myös pienempien verkkovikojen puoleen.

– Pääpaino on siinä, että koteihin saadaan sähkö päälle mahdollisimman pian. Loppuviikolle varmaan riittää töitä vapaa-ajan asuntojen sähkökatkojen kanssa, toteaa Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.

Sähkökatkojen jatkuminen merkitsee myös sitä, että junaliikenne Tampereen ja Jyväskylän sekä Tampereen ja Haapamäen välillä korvataan busseilla. Liikenneviraston mukaan sähköradan viat saatiin korjattua yön aikana, mutta junat pääsevät matkaan vasta kun liikenteenohjaus saa sähkövirtaa Elenialta.

– Elenialta kerrottiin minulle, että heille tulee 400 kaveria tänään töihin, joten varmasti saavat paljon aikaiseksi. He etenevät pikkukylä kerrallaan ja korjaavat vikoja. Samalla kun niihin palautuu sähkö, niin virta palautuu myös meidän liikenteenohjausjärjestelmiin, kertoo liikennepäällikkö Ari Lehtimäki.

Aamujunat Tampereen ja Seinäjoen välillä ajavat normaalisti aikataulussa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme