Mainos
Mainos

Eliaksen hylly ja rahat jäivät Anttilaan – kuluttajan vaikea saada rahoja takaisin konkurssipesästä

Anttilan konkurssi jätti jälkeensä monta pettynyttä asiakasta. Helsinkiläinen opiskelija menetti konkurssissa sadan euron tilauksen ja melko varmasti myös siihen käyttämänsä rahat.

Helsinkiläinen Elias kävi Anttilan liikkeessä tilaamassa hyllyn vain pari päivää ennen kuin yhtiö meni konkurssiin. Mies maksoi ostoksen etukäteen. Eliaksen rahat, 100 euroa, jäävät luultavasti konkurssipesään.

–  Toisaalta se ei ole suuri summa, mutta tietysti se opiskelijana kirpaisee enemmän. Olisi silläkin rahalla saanut jotain, Elias harmittelee.

Anttilan konkurssipesän pesänhoitaja Mikko Tiilikka kertoi eilen MTV Uutisille, että ainakin verkkokaupasta tuotteita tilanneiden on vaikea saada rahoja takaisin, jos ostokset on maksettu muuten kuin luottokortilla.

Luottokorttiostoksista vastaa korttiyhtiö, joten rahat saa takaisin ottamalla yhteyttä sinne. Jos ostokset on maksanut suoraan verkkopankissa, joutuu ostaja samaan jonoon kuin muutkin velkojat. Silloin rahaa voisi edes teoriassa saada takaisin aikaisintaan puolen vuoden kuluttua. Anttila Oy:llä on velkaa noin 23 miljoonaa euroa. Suurimmat velkojat ovat Posti, Nordea ja Varma.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme