Mainos
Mainos

Elinkautisvankien määrä korkeimmillaan

Elinkautisvankien määrä Suomessa kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Heitä on nyt ensimmäistä kertaa yli sata.

Elinkautisvankien määrä on Suomessa kolminkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Erityisen voimakasta kasvu on ollut viime vuosina.

Rikosseuraamusviraston mukaan vuoden 2000 alussa elinkautisvankeja oli kaikkiaan 59. Tämän vuoden helmikuussa heidän määränsä nousi ensimmäistä kertaa yli sadan.

Elinkautinen vankeusrangaistus on mahdollista tuomita vain harvoista rikoksista ja siitä voi vapautua vain Tasavallan Presidentin armahduksella.

Viimeisten vuosikymmenten aikana elinkautisvankien määrä on kasvanut vankiloissa. 1970 -luvulla luvut vaihtelivat 14 ja 20 välillä. Vielä 90-luvun alussa elinkautisvankeja oli säännönmukaisesti noin kolmekymmentä. Vuosikymmenen puolivälin tienoilla määrä kääntyi nousuun ja parina viime vuotena nousu on ollut erityisen voimakasta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot