Mainos
Mainos

Elinkeinoelämä ottaisi ilmasto- ja energiastrategialle aikalisän

Elinkeinoelämän keskusliitto toivoo, että hallitus ottaisi reilun aikalisän kansallisen ilmasto- ja energiastrategian valmistelussa. Kun EU:n lopulliset päätökset näyttävät siirtyvän ainakin ensi vuoteen, sitovia kansallisia ratkaisuja ei ole järkevää tehdä vielä lähikuukausina.

- Myös EU lähtee siitä, että jäsenmaiden on toimitettava omat suunnitelmansa uusiutuvan energian lisäämisestä komissiolle vasta maaliskuussa 2010, EK evästää hallitusta ennen ensi viikon kehysneuvotteluja.

Järjestö myös toppuuttelee ottamasta uusiutuvaa energiaa tukevia uusia tukijärjestelmiä käyttöön ennen kuin tiedetään vuonna 2013 voimaan tulevan päästökauppajärjestelmän vaikutukset sähkön hintaan. Ainakin lähivuodet uusiutuvan energian käyttöä on edistettävä entiseen tapaan investointituilla.

Näitä uusia tukijärjestelmiä ovat muun muassa sähkön syöttötariffi eli markkinahintaa korkeampi takuuhinta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot