Mainos
Mainos

Elinkeinoelämältä toivelista seuraavalle hallitukselle – mukana perintöveron keventäminen ja paikallista sopimista

Elinkeinoelämän vaikuttajat ovat laatineet listan uudistustoiveita seuraavalle hallitukselle vuosiksi 2019–2023. Ehdotuksiin sisältyvät muun muassa perintö- ja lahjaveron keventäminen sekä paikallisen sopimisen lisääminen työelämässä.

Lisäksi elinkeinoelämän vaikuttajat haluaisivat muun muassa listata valtion omistuksia pörssiin, vahvistaa opettajien valmiuksia taloustiedossa ja yrittäjyydessä sekä helpottaa yrittäjäksi ryhtymistä.

EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan omistajuus on merkittävä kysymys Suomen taloudellisessa menestymisessä.

– Lähivuosille ennustettu talouskasvu ei riitä tasapainottamaan julkista taloutta. Kasvua saadaan vain sitä kautta, että meillä kannattaa yrittää ja omistaa yrityksiä, sanoo Häkämies EK:n tiedotteessa.

Elinkeinoelämä julkisti torstaina suomalaisen omistajuuden toimintaohjelman, joissa listataan kaikkiaan 18 ehdotusta päättäjille.

Toimintaohjelmaa valmistelleeseen työryhmään kuuluvat muun muassa rakennusalan SRV:stä tunnettu Ilpo Kokkila, finanssiryhmä OP:n pääjohtajaksi nouseva Timo Ritakallio ja hiihtomatkailussa vaikuttava Kari Jussi Aho.

Seuraavat eduskuntavaalit on tarkoitus pitää vuonna 2019. Neuvottelut uudesta hallituksesta ja hallitusohjelmasta alkavat vaalien jälkeen.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot