Mainos
Mainos

Elinkeinoministeri Lintilä Kelan aktiivimallitilastoista: Ehkä hieman huolestuttavaa

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan hallitus ei ole perumassa aktiivimallia tuoreista Kelan tiedoista huolimatta.

Kelan tänään julkaisemien tietojen mukaan vain joka kymmenes työtön täytti aktiivisuusehdon sen jälkeen, kun työttömyysetuutta oli leikattu.

– Meillä on tulossa kehyksen päätöksen mukaisesti lisää resursseja ja sitten ollaan myös laajentamassa niitä palveluita, jotka hyväksytään tämän aktiivimallin piiriin ja tämä on lausunnoilla tällä hetkellä, sanoi Lintilä.

– Ehkä pikkuisen huolestuttavaa, että leikkuri oli käynyt eniten suurissa kaupungeissa, joissa on myös eniten avoimia työpaikkoja.

Lintilä kommentoi asiaa keskustajohdon tapaamisessa Lappeenrannassa.

Aktiivimallissa työttömyysetuutta leikataan vajaat viisi prosenttia, jos työtön ei edellisellä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla ole täyttänyt aktiivisuusehtoa esimerkiksi työnteolla tai koulutukseen osallistumalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme