Mainos
Mainos

Elinkeinoyhtiöt yhteistyöhön

Kunnalliset ja seudulliset elinkeinoyhtiöt haluavat perustaa yhteenliittymän, joka kasvattaisi yhtiöitten painoarvoa.

Kunnalliset ja seudulliset elinkeinoyhtiöt tiivistävät rivejään. Ne aikovat perustaa kesällä yhteenliittymän, ilmeisesti yhdistyksen, joka kasvattaisi yhtiöitten painoarvoa kansallisessa elinkeinopolitiikassa sekä kansainvälisesti.

Yhteenliittymää suunniteltiin viime viikon lopulla kokkolalaisten isännöimässä palaverissa, johon osallistui myös Kuntaliiton edustaja. Suomessa toimii noin sata yhtiö- tai yhtymämuotoista kehittämisyksikköä, joista 35-50 on seudullisia. Organisaatioita perustettiin varsinkin 90-luvun lopulla, mutta sen jälkeenkin on merkittäviä, uusia yksiköitä synnytetty esimerkiksi Kokkolaan, Vaasaan, Poriin ja Ääneseudulle.

Elinkeinoyhtiöt ovat parin viime vuoden aikana laajentaneet toimintaansa perinteisestä yritysneuvonnasta muun muassa riskirahoitukseen, kansainväliseen investointimarkkinointiin sekä osaamis- ja aluekeskusohjelmien koordinointiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot