Mainos
Mainos

Elintarvikealan kiistassa sovintoesitys

Neuvottelut elintarvikealan työkiistan ratkaisemiseksi jatkuvat edelleen. Kiistassa on jätetty sovintoesitys, johon odotetaan vastauksia tänään kello 22.30.

- Kummankin osapuolen neuvottelukunnat kokonaisuudessaan hyväksyvät saavutetun neuvottelutuloksen ja suosittelevat sen hyväksymistä omissa hallinnoissaan, sanoo valtakunnansovittelija Esa Lonka.

Illalla osapuolten vaihtoehtoina ovat sovintoehdotuksen hyväksyminen sellaisenaan tai sen hylkääminen.

Lakko pysäyttäisi ruokatehtaat ensi yönä, ja tällä kertaa se kestäisi niin kauan, kunnes sopu työehdoista on löytynyt. Se tyhjentäisi kauppojen hyllyjä aiempaa pahemmin, sillä sen piirissä olisi koko ala.

Työkiistaa on yritetty ratkoa jo viikkoja. Kiistakapulana neuvotteluissa ovat olleet työnantajan vaatimat työaikajoustot, joihin Elintarviketyöläisten Liitto ei ole ollut suostuvainen. Lonkan mukaan työaikoihin löytyi nyt ratkaisu, jonka ainakin neuvottelijat olivat valmiita hyväksymään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme