Mainos
Mainos

Elintarvikealan kuljettajat vastustavat EU:n ehdotuksia

Elintarvikealan kuljettajat vastustavat EU:n komission ehdotuksia koskien eläinten kuljetuksia.

EU puuttuu eläinten kuljetukseen.

Elintarvikealan kuljettajat torjuvat EU:n komission ehdotukset eläinten kuljetuksiin liittyvien enimmäisaikojen lyhennyksistä.

Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry:n puheenjohtaja Matti Heikkilä arvioi Joensuussa komission ehdotusta, jonka mukaan eläinkuljetus on keskeytettävä yhdeksän tunnin ajon jälkeen ja annettava eläimille 12 tunnin yhtäjaksoinen lepotauko pysäytetyssä kuljetusajoneuvossa.

Heikkilän mielestä ehdotus on kaikkien kannalta järjetön. Heikkilän perustelujen mukaan kuljetusten rasittavin osa eläimille on niiden keräily kyytiin. Kuljetusten aiheuttama rasitus eläimille on vähäisintä silloin, kun kuljetus suoritetaan yhtäjaksoisesti perille suomalaisella kalustolla, joka edustaa alalla maailman huippua.

Heikkilä epäilee myös, ettei eläinten ruokintaa pystytä järjestämään komission ehdottamalla tavalla. Jos komission ehdotus toteutuu, se voi Heikkilän mielestä vaarantaa kotieläintuotannon harjoittamista suuressa osassa Suomea. Heikkilä vaati, että kun Suomen virallista kantaa asiasta valmistellaan, on sitä varten kuultava niin lihantuottajien, lihateollisuuden kuin kuljetuselinkeinonkin edustajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme