Mainos
Mainos

Elintarviketeollisuuden keskusliitto: Elintarvikkeiden arvonlisäveroa laskettava

Elintarviketeollisuuden keskusliitto vaatii hallitusta alentamaan elintarvikkeiden arvonlisäveroa 17 prosentista 12 prosenttiin.

Elintarvikeliiton keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Hämäläisen mielestä alennus pitäisi toteuttaa vuoden 2000 veroratkaisuissa, joko nyt budjettiriihessä tai syksyllä tulopoliittisissa neuvotteluissa.

Hämäläisen mukaan veron alentaminen alentaisi elintarvikkeiden hintoja 4,3 prosenttia ja kuluttajahintaindeksiä noin 0,6
prosenttia. Hämäläinen katsoo, että toimenpide tukisi pyrkimystä maltillisiin tuloratkaisuihin, koska ruoan hinnan alentaminen hyödyttäisi kaikkia tulonsaajaryhmiä ja kansalaisia tasapuolisesti.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö on ilmoittanut, että arvonlisäveroja ei alenneta ensi vuoden budjetissa eikä syksyn
veronalennuksissa. Hallitus on keväällä ilmoittanut lykkäävänsä arvonlisäverojen alentamiset tulevaisuuteen, jotta alennuksilla ei ruokittaisi talouden ylikuumenemista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot