Mainos
Mainos

Elintarviketeollisuuden lakko alkaa keskiyöllä

Elintarviketeollisuutta koskeva lakko alkaa vuorokauden vaihtuessa. Suomen Elintarviketyölaisten Liitto (SEL) on hylännyt yksimielisesti valtakunnansovittelija Esa Lonkan sovintoesityksen illan kokouksessaan.

Päätös merkitsee kolmipäiväinen lakon alkamista 12 elintarvikealan tuotantoyksikössä keskiyöllä. Lakko koskee kuutta Fazerin ja Vaasan leipomoa sekä kuutta Atrian, HK Ruokatalon ja Saarioisten tehdasta. Mukana on 4 500 elintarviketyöntekijää.

Liittovaltuuston mukaan se ei voinut hyväksyä esitystä, joka olisi sen mielestä mahdollistanut 10-tuntiset työpäivät ja 6-päiväiset työviikot ilman ylityökorvauksia.

Uudet työtaistelutoimet uhkaavat

SEL on jättänyt myös ilmoituksen uusista työtaistelu-uhista, jotka koskevat kaikkia liiton sopimusaloja. Jos uutta sopimusta ei synny, uusi kolmipäiväinen lakko alkaisi kahden viikon kuluttua keskiviikkoa.

Toteutuessaan työtaistelu koskisi kaikkiaan 57 tuotantoyksikköä siihen osallistuisivat kaikki elintarviketeollisuuden sopimusalat. Työntekijöitä lakossa olisi mukana 9 300.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Leea Ollikaisen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme