Mainos
Mainos

Elintarviketeollisuudessa sopuun työehdoista

Elintarviketeollisuusliitto ry ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto hyväksyivä torstaina uuden nelivuotisen työehtosopimuksen. Nelivuotinen työehtosopimus on historiallisen pitkä työmarkkinoilla. Suomessa mikään muu teollisuudenala ei ole aiemmin tehnyt näin pitkää sopimusta. Pitkä sopimus oli elintarviketeollisuudessa molempien osapuolien intressissä.

Uudessa työehtosopimuksessa merkittävintä ovat toimet, joilla palkkausjärjestelmää kehitetään. Kaikilla elintarviketeollisuuden aloilla siirrytään sopimuskauden aikana uuteen kuusiportaiseen palkkausjärjestelmään. Järjestelmä ottaa aiempaa paremmin huomioon pitkään teollisuudenalalla työskennelleet naiset, mikä edesauttaa sukupuolten tasa-arvon edistämistä työpaikoilla. Sopimuksessa painotettiin myös elintarvikealalle tärkeitä hygienia-asioita, jotka liittyvät työvaatteisiin ja työjalkineisiin. Lisäksi työehtosopimuksiin tulee työaikakokeiluista oma määräys, jonka ansiosta työaikakokeilut saavat vauhtia.

Hyväksytyt sopimukset noudattavat kevään yleistä työmarkkinalinjaa ja ovat voimassa 28.2.2007 saakka. Ne koskevat noin 28 000 työntekijää. Palkankorotukset aiheuttavat kustannusvaikutuksia, jotka heijastuvat vääjäämättä hintoihin.

-EU:n maatalous- ja raaka-ainelainsäädäntöä aiotaan muuttaa vuonna 2006. On erinomaista, että nyt sovittu sopimus jatkuu vuoden 2007 helmikuun loppuun saakka. Elintarviketeollisuus voi pitkän työrauhan vallitessa keskittyä kehittämään toimintaansa ja kilpailukykyään pitkäjänteisesti EU-laajentumisen kynnyksellä, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Kalevi Hemilä toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot