Mainos
Mainos

Elintarviketyöläiset harkitsevat töihinpaluuta

Elintarvikealan työntekijät eivät välttämättä hyväksy työnantajien päätöstä lyhentää työsulkua.

Elintarviketyöläisten Liitto SEL kertoo harkitsevansa töihinpaluuta aamun aikana. Liitto aikoo selvittää, milloin työntekijät voisivat mahdollisesti palata töihin.

SEL:n tiedottaja Jenni Korkeaoja sanoi STT:lle, että liittojen on myös sovittava työhönpaluun ehdoista. Hän huomautti, että työntekijät ovat olettaneet, että työpaikoilta ollaan poissa ainakin kolme päivää.

- Miten viesti saadaan kaikille työntekijöille ja mitä sitten tehdään, jos joku ei ilmestykään työpaikalle, kun työsulku päättyykin sovittua aikaisemmin, hän sanoi.

Liiton mukaan työsulkua ei voi peruuttaa yksipuolisella ilmoituksella, eikä työnantajaliitto voi velvoittaa työntekijöitä palaamaan työsulkuun laitetulle työpaikalle.

Työnantajien Elintarviketeollisuusliitto kertoi eilen lopettavansa työsulun jo tänään, vaikka alun perin sen piti kestää useita päiviä.

(MTV3 - STT)

Elintarvikealan neuvotteluissa hiertää erityisesti kysymys lauantaitöistä.

Haastattelussa Elintarviketyöläisten liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen sekä puhelimitse Elintarviketeollisuuden toimitusjohtaja Heikki Juutinen (Huomenta Suomi 27.4.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme