Mainos
Mainos

Elintaso on korkein kasvukeskuksissa

Selvityksen mukaan hyvä elintaso on vain 18 kunnassa Suomessa.

Helsinkiä

Pääkaupunkiseudulla, Tampereen, Turun ja Oulun seuduilla elintaso on korkeampi kuin muissa Suomen kunnissa. Tämä selviää Stakesin alustavista tutkimustuloksista.

Alueellista hyvinvointia on selvitetty seitsemällä mittarilla: työllisyys, toimeentulo, koulutus, asuminen, terveys, rikollisuus ja sosiaaliset ongelmat. Näiden avulla saatujen tulosten mukaan hyvä elintaso on vain 18 kunnassa pääkaupunkiseudulla, Tampereen, Turun ja Oulun seudun kunnissa.

Muissa kunnissa elintaso on matalampi. Niistä 97 prosenttia on maaseutumaisia kuntia. Sen sijaan maaseutumaisia kuntia pidetään turvallisina, mutta isoja kaupunkeja ei.

Stakesin mukaan suurimmassa osassa Suomen kuntia turvattomuutta on vähän. Suomessa on 300 turvallista kuntaa ja vain hieman yli kymmenen turvatonta kuntaa.

Turvattomuutta mitattiin poliisin tietoon tulleella huume-, omaisuus-, ja väkivaltarikollisuudella sekä kunnallisissa sairaaloissa vuoden aikana hoidetuilla psykiatrisilla potilaiden määrällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot