Mainos
Mainos

Elintestamentit paremmin esille

Elintestamentteja ja niistä kertovia esitteitä yritetään saada paremmin esille apteekeissa, terveyskeskuksissa ja työterveysasemilla. Tähän asti testamenttia on pitänyt kysyä erikseen, mutta vastaisuudessa niitä on saatavilla omasta telineestään. Tämän toivotaan lisäävän elinluovutuksia.

Uudessa testamenttikortissa teksti on suomeksi ja englanniksi. Kortti on pankkikortin muotoinen ja muovipäällysteinen ja sopii hyvin esimerkiksi lompakossa säilytettäväksi.

Suomessa tehdään vuosittain 200-250 elinsiirtoa. Niitä tarvittaisiin enemmän, mutta siirtoon sopivia elimiä ei ole tarpeeksi. Munuaisen, maksan, sydämen ja keuhkojen lisäksi siirretään silmän sarveiskalvoja.

Viime syksynä tehdyn kyselyn mukaan 71 prosenttia suomalaisista on valmiita luovuttamaan elimiään kuolemansa jälkeen. Vain 13 prosenttia ihmisistä oli kuitenkin allekirjoittanut testamentin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme