Mainos
Mainos

Elisa korjannut verkkovian - kännykät toimivat taas

Elisa on korjannut matkapuhelinverkkonsa vian. Yhtiön mukaan kaikki matkapuhelimet toimivat jälleen. Elisan matkapuhelinverkossa oli häiriö suuressa osassa Suomea.

Jopa miljoona liittymää oli vian vuoksi poikki aamulla noin kahden tunnin ajan. Hätäpuhelut toimivat kuitenkin koko ajan normaalisti.

Elisan viestintäjohtajan Kati Vuorelan mukaan häiriöalue ulottui Vaasasta Mikkeliin ja siitä koko Pohjois-Suomeen. Verkko toimi koko ajan normaalisti länsirannikolla Porista etelään sekä Etelä-Suomessa. Näin laaja häiriö on Vuorelan mukaan harvinaista.

- Me selvitämme nyt tarkkaan sitä, miten tämä on mahdollista ja otamme opiksi. Olemme tosi pahoillamme häiriöstä, Vuorela sanoo.

Ongelma runkoverkon sähkönsyötössä

Vika oli sähkövika ja se kyettiin paikallistamaan melko nopeasti Tampereen laitetilaan. Ongelma koski runkoverkon sähkösyöttöä.

- Puhelut ja tekstiviestit eivät toimineet lainkaan. Laajakaista kuitenkin toimi koko ajan normaalisti, joten asiakkaidemme oli mahdollista lukea häiriöstä esimerkiksi nettisivuiltamme, Vuorela sanoo.

Häiriöt koskivat Elisan, Saunalahden ja Kolumbuksen 2G ja 3G-matkapuhelinverkkoa sekä dataliittymiä. Saunalahti ja Kolumbus käyttävät Elisan verkkoa.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme