Mainos
Mainos

Elisan lakko peruuntuu

Teleoperaattori Elisan asiakaspalvelua uhannut lakko on peruuntunut iltapäivällä. Osapuolet hyväksyivät piirisovittelija Esa Lonkan sovintoesityksen toimihenkilöiden työehtosopimuksia koskevaan kiistaan.

Jos sopua Elisalle palveluja tarjoavan Teleperformance Finlandin ja Toimihenkilöunionin (TU) kiistaan ei olisi löytynyt, työtaistelu olisi keskeyttänyt huomisaamuna lanka- ja matkapuhelinten sekä laajakaistaliittymien asiakaspalvelun koko maassa.

Tukilakkoon oli menossa koko yksityisasiakkaiden asiakaspalvelun väki, noin 1200 toimihenkilöä.

Teleperformancen toimihenkilöt aloittivat oman lakkonsa jo maanantaiaamuna. Työtaisteluun osallistui vajaat sata toimihenkilöä Jyväskylässä ja Tampereella.

Kiistassa oli kyse siitä, mitä työehtoja yhtiössä noudatetaan. TU vaatii, että puhelinpalvelualan työehtosopimuksen sijaan yrityksessä on sovellettava liiton jäseniin tietoliikennealan sopimusta.

STTK:laisen Toimihenkilöunionin työsuhdeasiamiehen Arvi Herttuan mukaan yleisistä menettelytavoista sovittiin tietoliikennealan ulkoistuksissa. TU katsoo Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto Tiklin sitoutuneen siihen, että teleyhtiöt edellyttävät alihankkijoidensa ja vuokratyötä käyttävien yritysten noudattavan tieto- ja viestintätekniikka-alan sopimusta.

Teleperformancen mukaan sitä koskeva lakko päättyy ilman piirisovittelijan sovintoesitystä. Yhtiö sanoo noudattavansa nykyisiä sopimuksiaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme