Mainos
Mainos

Elisan työntekijät marssivat ulos työpaikoiltaan

Teleoperaattori Elisan henkilöstö vastustaa yhtiön johdon päätöstä irtisanoa 900 työntekijää. Henkilöstö marssii iltapäivällä ulos työpaikoiltaan.

Teleoperaattori Elisan henkilöstö poistuu työpaikoiltaan tänään kello 14 vastalauseena suunnitelluille henkilöstövähennyksille. Töihin työntekijät palaavat ensi tiistaina. Mielenilmauksellaan henkilöstö esittää vastalauseensa Elisa-konsernin johdolle ja hallitukselle, joka ilmoitti tiistaina irtisanovansa 900 työntekijää.

Henkilöstön mielestä työntekijöiden vähennys ei konsernin nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ole ymmärrettävää. Emo- ja tytäryhtiöiden toimintojen suunnitellut uudelleenjärjestelyt voitaisiin Elisan henkilöstön mielestä toteuttaa pitemmän ajan kuluessa ja inhimillisemmin keinoin kuin lopettamalla yhdellä kertaa satoja työsuhteita.

- Kyllä tämä on niin järkyttävää, kun ajattelee, että juuri loppuivat edelliset yt-neuvottelut. Ajateltiin, että nyt voidaan vetää vähän henkeä, mutta heti alkoivat uudet ja vielä näin isoilla luvuilla. Ei tätä kyllä ymmärrä kukaan. Me toivomme, että tällä ulosmarssilla voidaan viestittää johdolle, että he heräisivät keskustelemaan meidänkin kanssa näistä asioista, sanoo Elisan pääluottamusmies Helena Lehtinen.

Henkilöstön mielestä työntekijöiden vähennys ei ole hyväksyttävää yhtiön nykyisessä taloudellisessa tilanteessa. Konserni on tehnyt tänä vuonna 20 miljoonan euron tulosta. Viime vuonna jäätiin vielä 126 miljoonaa euroa tappiolle. Johdon mukaan toimintaa on pakko tehostaa.

- Lähtökohta on se että Elisa on viime vuosina laajentunut yritysostojen kautta, josta on syntynyt ilmeistä päällekkäisyyttä eri toiminnoissa. Nyt kun rakennetaan tätä yhtä Elisaa, tämä päällekkäisyys halutaan tässä yhteydessä purkaa. Henkilöstön vähennys on enemmänkin seuraus tästä, sanoo viestintäjohtaja Veli-Pekka Nummikoski Elisasta.

Työnantajapuoli valmistautuu ensi viikolla alkaviin yt-neuvotteluihin.

-Me käymme ihan normaalisti alkuviikosta lakien ja asetusten mukaisesti näihin yt-neuvotteluihin, toteaaNummikoski.

Työntekijöiden ulosmarssi ei vaikuta varsinaiseen puhelinliikenteeseen, mutta mm. asiakaspalvelussa ja myymälöissä saattaa esiintyä häiriöitä.
(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 31.10.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme